Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
kedd, 2013. március 12. 13:57, Nézettség: 1676

Hozzávalók 1 kenyérre: A morzsoltkához: 100 g megkelt kenyértészta 6 evőkanál búzakorpa A kovászhoz: 35 g morzsoltka 500 ml víz A tésztához: 100 g fehér tönkölyliszt 350 g kenyérliszt (BL80) 350 g búzaliszt (BL55) 25 g élesztő (friss) 70 ml víz 6 g barna cukor 10 g burgonyapehely 18 g só 3 ml olívaolaj Elkészí...

kedd, 2013. március 12. 13:40, Nézettség: 1420

Hozzávalók 1 tortaformányi: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 7 g élesztő (instant) 100 g vaj 100 g porcukor 10 g só 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db tojássárgája 1 db citrom héja 2 csapott kávéskanál rum - barna 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland A töltelékhez: 250 g túró (félzsíros) 80 g kristálycukor 10...

kedd, 2013. március 12. 13:33, Nézettség: 1304

Hozzávalók 8 darabra: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás (nagyobb) 220 ml tej (2,8%-os) 6 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom héja A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.

kedd, 2013. március 12. 13:20, Nézettség: 1665

Hozzávalók 1 kg-ra: A kovászhoz: 15 dkg búzaliszt (BL55) 1 csapott mokkáskanál kristálycukor 1 dl víz 1 apró csipet só - jódozott, finomított 0.5 dkg élesztő (friss) A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított 2 dkg élesztő (friss) 3 dl víz Elkészítés A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.

péntek, 2013. március 8. 15:15, Nézettség: 2456

Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg vaj 50 dkg búzadara 2 citrom leve és reszelt héja 2 pohár natúr joghurt 4 egész tojás 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor Az öntethez: 1 citrom leve 15 dkg cukor 1,5 dl víz A tetejére: 1 csomag vaníliás pudingpor 0,5 dl tej Elkészítése: A búzadara és a sütőpor kivételével a tészta hozzával...

vasárnap, 2018. március 25. 19:07
A pontosság kedvéért: a két pohár natúr joghurt alatt kisebb kiszerelést értesz, igaz?
péntek, 2013. március 8. 15:09, Nézettség: 1382

Hozzávalók: 6 tojás (ha kicsik, akkor 7 tojás) 6 kanál cukor 6 kanál liszt 1 mk szalakáli Töltelék: 3 dl tejszínhab 1 vaníliapuding /főzős/ cukor, ízlés szerint málna (fagyasztott is jó) Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon él...

péntek, 2013. március 8. 14:59, Nézettség: 1322

Hozzávalók: 25 dkg túró 3 ek méz 3 ek darált keksz 1 tábla tortabevonó 2 ek olaj Elkészítése: A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a kekszet és alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat formázunk és egy tálcára rakjuk. Kb. 30 percre a fagyasztóba tesszük. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal.

péntek, 2013. március 8. 15:00
Szerintem egy citrom reszelt héja csak finomabbá teszi! :-)
péntek, 2013. március 8. 23:41
Juj de jó : P, imádom a túrót : )
péntek, 2013. március 8. 14:54, Nézettség: 1636

Hozzávalók: 5 tojás 20 dkg cukor 15 dkg vaj 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 15 dkg darált dió 2-3 kanál kakaópor Elkészítése: A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vajat és habosra keverem. Hozzáadom a diót, a kakaóport és óvatosan a felvert tojás fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet.

péntek, 2013. március 8. 14:31, Nézettség: 1446

Hozzávalók: 10 dkg búzadara 10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz 2 dl tejszín 6 dl tej kb 1 evőkanál vaj 15 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor kb 30 – 40 szem mandula Elkészítése: A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel. Vajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához.

szerda, 2013. március 6. 14:46, Nézettség: 2068

Hozzávalók 20 db-hoz: A lángos tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 250 g burgonya (főtt, áttört) 1 csapott teáskanál kristálycukor 200 ml tej (2,8%-os) 15 g élesztő (friss) 1 nagy csipet só A sütéshez: étolaj Az ízesítéshez: tejföl (20%-os) fokhagyma sajt - trappista só   Elkészítés 1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot...

szerda, 2013. március 6. 15:05
Azt hallottam ha tej helyett vizet használunk, akkor másnap még jobb az állaga a lángosnak. Már ha marad másnapra, mert nálunk mind elfogyott az nap! :-)
szerda, 2013. március 6. 16:58
Ismerem a receptet, ajánlom mindenkinek! Nagyon finom! :)
366 bejegyzés | 2 / 37 oldal