Burgonyás lángos


Burgonyás lángos

Hozzávalók 20 db-hoz:

A lángos tésztához:

  • 500 g búzaliszt (BL55)
  • 250 g burgonya (főtt, áttört)
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • 200 ml tej (2,8%-os)
  • 15 g élesztő (friss)
  • 1 nagy csipet só

A sütéshez:

  • étolaj

Az ízesítéshez:

  • tejföl (20%-os)
  • fokhagyma
  • sajt - trappista

 

Elkészítés

1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.

                  

2 Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.

                                         

3 Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.

                   

4 A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.

 

5 A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.

                                     

6 Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.

 

7 Ahogy kisültek, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

                                      

Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. március 6. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,068 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Budapest tekercs Következő cikk: Capuccinó szelet

Forrás:
www.desszert.eu


   








Megjegyzések

Mereteiné-Matosics Ágnes
szerda, 2013. március 6. 15:05
Azt hallottam ha tej helyett vizet használunk, akkor másnap még jobb az állaga a lángosnak. Már ha marad másnapra, mert nálunk mind elfogyott az nap! :-)
szerda, 2013. március 6. 16:58
Ismerem a receptet, ajánlom mindenkinek! Nagyon finom! :)




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: