Budapest tekercs


Budapest tekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojásfehérje,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg darált dió,
  • 10 dkg liszt,
  • 1,5 evőkanál kakaópor.

A töltelékhez:

  • 4 dl tejszín,
  • 1 kisebb mandarinkonzerv.

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsokoládé.

Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.

Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.

Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,091 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Brownie Következő cikk: Burgonyás lángos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: