Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojásfehérje,
- 25 dkg cukor,
- 10 dkg darált dió,
- 10 dkg liszt,
- 1,5 evőkanál kakaópor.
A töltelékhez:
- 4 dl tejszín,
- 1 kisebb mandarinkonzerv.
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé.
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.