Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
hétfő, 2012. október 1. 11:05, Nézettség: 1162

Hozzávalók: 1 dkg friss élesztő 1,85 dl 2,8%-os tej 13 dkg cukor 6 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 1 tojás kb. 30 dkg liszt 1 evőkanál vanília-kivonat csipet só 3 púpozott evőkanál átszitált holland kakaópor 10 dkg tejcsokoládé 1 teáskanál fahéj Elkészítés: A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk.

hétfő, 2012. október 1. 11:00, Nézettség: 1328

Hozzávalók: 12,5 dkg vaj 12,5 dkg jó minőségű csokoládé (én többfélét használtam, étcsokit és fehéret vegyesen) 3 tojás 3 evőkanál liszt 10-15 dkg cukor Elkészítés: Mikróban a csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük. Egy külön tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a csokis-vajas masszát, és összekeverjük.

hétfő, 2012. október 1. 10:54, Nézettség: 1674

Hozzávalók: A tésztához: 4 db tojás 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 2 evőkanál kakaópor 4 evőkanál víz A töltelékhez: 1 doboz ananászkonzerv (kb.

hétfő, 2012. október 1. 10:51, Nézettség: 1408

Hozzávalók: 5 tojásból sütött kakaós piskóta 20 dkg mentolos csokoládé 5 + 1 dl tejszín 2 csomag habfixáló Elkészítés: Elkészítjük a krémet: 5 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad benne.

hétfő, 2012. október 1. 10:46, Nézettség: 1733

Hozzávalók: 22 dkg liszt 5 tojássárgája 5 dkg Rama margarin 3 dkg kakaópor 1 csomag sütőpor 20 dkg cukor 16 evőkanál tej A habhoz: 5 tojásfehérje 18 dkg porcukor A tetejére: 5 dkg csokoládé vagy tortabevonó 1 evőkanál olaj Elkészítés: A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt+kakaópor+sütőpor keveréket és a te...

hétfő, 2012. október 1. 10:42, Nézettség: 1684

Hozzávalók: 25 dkg vaj 25 dkg csoki (min.

hétfő, 2012. október 1. 10:38, Nézettség: 1088

Hozzávalók: 3 evőkanál gluténmentes liszt 6 dkg vaj 10 étcsokoládé 2 db tojás 15 dkg nádcukor 15 dkg mogyoró apróra vágva Elkészítés: Egy lábasba vizet teszünk, és gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd a vajas csokoládét hozzáadjuk, beletesszük a mogyorót, és végén a lisztet.

hétfő, 2012. október 1. 10:34, Nézettség: 1436

Hozzávalók: A tésztához: 7 db tojás 30 dkg kristálycukor 25 dkg liszt 5 dkg kakaópor 1/2 csomag sütőpor 1 dl víz 1 dl ét olaj A krémhez: 2 csomag kakaós pudingpor 7 dl tej 15 dkg cukor 30 dkg vaj 3 kanál nutella krém A díszítéshez: tejszínhab szőlő szilva A csokirózsához: 9 dkg étcsoki 2 evőkanál méz olvasztva 3 kiskanál kukoricakeményítő E...

hétfő, 2012. október 1. 10:27, Nézettség: 1078

Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt 1 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg porcukor 20 dkg Rama margarin A tetejére: tortabevonó csokoládé koktélcseresznye Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.

hétfő, 2012. október 1. 10:03, Nézettség: 1357

Hozzávalók: 50 dkg répa 30 dkg étcsokoládé 6 darab tojás 30 dkg liszt 25 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor 25 dkg Rama margarin kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre Elkészítés: A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.

366 bejegyzés | 15 / 37 oldal