Egyszerű kenőmájas


Egyszerű kenőmájas

1 kiló sertésmájhoz 1 kiló kemény szalonnát is felvagdalunk és a kettőt együtt 2-3-szor nagyon finomra átdaráljuk. A darálékot (2 kilót) 5 deka sóval, 1 deka törött borssal és 1 gramm szegfűszeggel fűszerezzük. Ezt nagyon jól dolgozzuk el, majd töltsük bélbe.

A betöltött hurkát pihentessük 2-3 órán át, majd tegyük 40 fokos meleg vízbe, s ebben tartsuk addig, amíg kipirosodik.

Amikor a hurka szép piros, 70-80 C fokos forró vízben 30-40 percet abáljuk, majd hideg vízben lehűtjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,184 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: