Hozzávalók:
- 1 kg. finomliszt
- 2 dl. olaj
- 5-7 dkg. élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 0,5 liter langyos tej
- kemény sajt (kb. 15 dkg) vagy pizzás melegszendvics krém (konzerv)
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl. tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt a liszthez keverjük. Összegyúrjuk és megkelesztjük jó alaposan!
Amikor megkelt 4 részre osztjuk és egyenként kinyujtjuk kerekre. Derelyevágóval 16 részre vágjuk, így 16 háromszög alakot kapunk. A háromszögek széles részébe sajtot, vagy pizzás krémet teszünk, és lazán feltekerjük őket. Ezt négyszer csináljuk meg, (mert ugyebár 4 részre osztottuk a megkelt tésztát) így összesen 64 db. kiflit kapunk. Megkenjük őket tojással, megszórjuk szezámmaggal és jó meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőben még jól fel fognak jönni, és gyönyörűek lesznek! Isteni finom frissen is és akár pár nap mulva is ha marad belőlük.