Lollo


Lollo

Sok más saláta-féléhez hasonlóan a Lollo szülőhazája is Olaszország.

Jellemzés

A lollo, vagy fodrossaláta levelei erőteljesen szabdaltak, igen nagyok és sűrűn egymásba kapaszkodóak, kissé kemények. A saláta íze kellemesen semleges és sosem keserű!

Fajtái

Színük alapján két fajtát különböztetünk meg. Egyik a Lollo verde (zöld), másik a Lollo rosa (élénk-piros, lila). Ízükben csak igen kis eltérés érezhető.

Energitartalom

17 kcal, 71 kJ/100 gramm

Melyiket vásároljuk?

Kizárólag az egészséges, friss, élénk-zöld, vagy élénk-lila színű példányokat vásároljuk meg.

Eltarthatóság, tárolás

Hűtőszekrényben tárolva is pusztán 1-2 napig őrzi meg frissességét.

Előkészítés

A fejes salátához hasonlóan nagyon alaposan, levelekre szedve mossuk meg, így eltávolíthatjuk el az esetleges földmaradékot. Miután megmostuk alaposan szárítsuk le a leveleket.

Elkészítés, felhasználás

A lollot elsősorban szemet gyönyörködtető látványa, díszítőértéke miatt szeretjük. Nagyszerűen megállja a helyét azonban önállóan, más salátafélékkel keverve külön fogásként, vagy köretként is.

Élettani hatások

Magas kálium-tartalma miatt enyhíti a stressz tüneteit.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2009. október 10. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,113 Kategória: » Zöldségfélék


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: