Búzacsíra, búzafű


Búzacsíra, búzafű

A búzafüvet és búzacsírát Isten mannájának hívják. Nem ok nélkül.

Már az ókori egyiptomiaknál a búzacsíra a halál utáni újjáéledést jelképezte, a halott mellé a sírba tették.

A modern tudomány igazolta a csírázó búza és búzafű újjáélesztő, regeneráló hatását, tápláló és gyógyító értékét.

Kivételesen gazdag ásványi anyagokban. Foszfor, kalcium, magnézium, kálium, nyomelemek, vas, mangán, réz, jód van benne. Fehérjéje, zsírja és szénhidrátja könnyen emészthető. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezért érelmeszesedés ellen hasznos. Gazdag aminosavakban. Vitaminjai: A-, B1-, B2-, B5-, B6-, B10-, E. Tápegész és élõ táplálék. Csírázáskor olyan vitaminok, enzimek, nyomelemek, életerõk keletkeznek, melyekkel a száraz mag nem rendelkezik. Így könnyen emészthetõvé válik, elõemésztés indul meg. Nagyobb lesz a B- és C-vitamint tartalma, a búzafûben megjelenik a klorofill.

A klorofill koncentrált napenergia, fokozza a szívműködést, kedvezően hat az érrendszerre, a belekre, a méhre és a tüdőre. Tonizáló szer, antibiotikus hatású.

A búzafűlé hatásos mandulagyulladásnál, orrmelléküreg gyulladásnál.

Külsőleg is alkalmazható bőrbajok, fekélyek, gennyes sebek, kelések borogatására.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. november 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,373 Kategória: Gyógynövények » Gabonák
Előző cikk: Barnarizs Következő cikk: Hajdina


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: