Böjti bableves


Böjti bableves

Hozzávalók:

  • 200 g szárazbab,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g petrezselyemgyökér,
  • 80 g vöröshagyma,
  • 100 g burgonya,
  • só, fokhagyma, fűszerpaprika

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott babot néhány óráig vízben áztatjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszú csíkokra, a meghámozott burgonyát félbevágjuk. A babot hideg vízben feltesszük főni, beletesszük a darabolt zöldségeket, egészben a vöröshagymát, fokhagymát és megsózzuk. Miután a bab megpuhult, fűszerpaprikát szórunk a leves tetejére, és összeforraljuk.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. október 10. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,717 Kategória: » Böjt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: