Orja leves


Orja leves

Orja - a karaj kifejtett csontja.

1 kg orját megmosunk, nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítunk 3 szál sárgarépát, 2 petrezselyem gyökeret, 1 zellergumót, 1 karalábét, 1 vöröshagymát, paradicsomot és zöldpaprikát, 1 cikk kelkáposztát, megmossuk és daraboljuk.

2 liter hideg vízzel feltesszük főzni. A megtisztított hagymába szúrjunk szegfűszeg (3 szem) szemeket, úgy tegyük a lébe. Bele teszünk még 10 szem borsot, csipetnyi szerecsendiót, köménymagot, körömnyi babérlevelet, sót.

Lefedve, lassú tűzön főzzük (a víz éppen csak picit mozog, tehát nem lobog, forr). Ha a belevalók mind megpuhultak leszűrjük a levest.

A levesbe sok tojásból gyúrt tésztát vagy más levesbetétet főzünk.

A húst a zöldségekkel külön tálra rakjuk, kis lével meglocsolva melegen tarthatjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,654 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: