Gyulai kolbász


Gyulai kolbász

A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsírtól.

Minden kiló sertéshúshoz 20 deka friss és hártyáitól,inaitól megtakarított marhahúst keverünk, amit nagyon finomra kenhetően ledarálunk. Minden kilóra ezenkívül 60 deka kemény hátszalonnát is számítunk, amit a disznóhússal együtt nagy lyukú (8-as) rostán átdarálunk. A darálék összekeverésekor minden kiló alapanyagot a következő fűszerekkel dolgozunk el. 2,5 deka só, 1 deka édes paprika, 0,5 deka törött bors, 0,5 deka fokhagyma. Az összedolgozott pépet 2 napig pihentetjük, majd bő vékonybélbe töltjük. Hideg füstön két napig füstöljük, majd szellős helyen tároljuk.

Ugyanezt a kolbászt készíthetjük kevés köménymaggal is.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,559 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: