Velős hurka


Velős hurka

A megabált és hártyájától megtisztított 2-3 disznóvelőt áttörjük. 1,5 kiló finomra darált sovány disznóhúst összekeverünk 1 fej apróra vágott, megpárolt hagymával, 0,5 kilónyi, kis kockákra vágott főtt szalonnával, sóval, borssal, kevés majorannával és szegfűszeggel ízesítjük és velővel együtt jól eldolgozzuk. A keveréket bélbe töltjük, majd a hurkákat kb. 20 percig abáljuk. Az abálóléből hideg vízbe rakjuk, majd szikkasztjuk. Szikkadás után 2 napig gyengén felfüstöljük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,438 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  

Megjegyzések

Lázár János
csütörtök, 2013. október 31. 11:55
Hurka reklám 80-as évekből




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: