Tejes májas


Tejes májas

6 tojást elkeverünk 1 liter tejben, sóval és borssal ízesítjük és hozzáadunk 3 evőkanál apróra vágott, tejben áztatott kenyérbelet, 2 evőkanál főtt rizst, kevés párolt almát, párolt hagymát, egy kevés tört szegfűborsot, s az egészet ledaráljuk.

A májat kevés kiáztatott fodorhájjal, vagy lágy szalonnával megfőzzük, majd ledaráljuk. A tojásos tejjel jól eldolgozva bélbe (ha megtehetjük, akkor vastagbélbe) töltjük, majd főző vízbe téve 20 percig abáljuk. Hideg vízzel megszívatjuk, utána hideg helyen deszkalapon szikkasztjuk.

Nagyon ízletes!


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,538 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: