Hozzávalók(3 főre):
- 1 nagyobb alma (savanykás)
- 10 dkg liszt
- 1/2 kk sütőpor
- 1 kisebb tojás
- kb. 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1/2 kk őrölt fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- csipet só
- sütéshez
- olaj
Tálaláshoz
porcukor
Elkészítés:
- A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
- Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
- Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
- Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
- Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.
Forrás:
http://www.nosalty.hu/