Szőlős vöröskáposzta-saláta


Szőlős vöröskáposzta-saláta

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröskáposzta,
  • só,
  • 4-6 evőkanál borecet,
  • 4-6 evőkanál olaj,
  • 1 kávéskanál köményaroma,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 10 dkg szőlő

Elkészítése:

A külső leveleitől megtisztítjuk a káposztafejeket, megmosuk, kettévágjuk, kiveszük a torzsáját, és vékonyra gyaluljuk. Besózuk, és kb. 8-10 percig kézzel gyúrjuk, hogy könnyebben megpuhuljon.

A sóban kb. 40-50 percig hagyjuk állni. Ezután borecettel, olajjal, köményaromával és cukorral ízesítjük. Tálaláskor gazdagon megszórjuk a tetejét fehér szőlőszemekkel.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,471 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: