Szüreti desszert


Szüreti desszert

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 közepes fürt csemegeszőlő,
  • 500 g kristálycukor,
  • 1 liter rizlingmust 4 dl-re beforralva,
  • 8 évőkanál kukoricadara,
  • 3 evőkanál kukoricaolaj,
  • natúr must csemegeszőlőből,
  • 1,5 l jeges citromos víz

Elkészítése:

A kristálycukrot aranysárgára karamellizáljuk, a szőlőfürtöket előbb megmártjuk, a forró, folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdulattal egy pillanatra a jeges citromos vízben is.

A natúr mustot a kukoricaolajjal együtt felforraljuk, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát és gyorsan kevergetve sűrű péppé főzzük. Kihűtjük, evőkanállal galuskákat formázunk belőle és a szőlő mellé, a sűrűre beforralt musttal körítve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,940 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: