Hozzávalók (4 személyre):
- 4 közepes fürt csemegeszőlő,
- 500 g kristálycukor,
- 1 liter rizlingmust 4 dl-re beforralva,
- 8 évőkanál kukoricadara,
- 3 evőkanál kukoricaolaj,
- natúr must csemegeszőlőből,
- 1,5 l jeges citromos víz
Elkészítése:
A kristálycukrot aranysárgára karamellizáljuk, a szőlőfürtöket előbb megmártjuk, a forró, folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdulattal egy pillanatra a jeges citromos vízben is.
A natúr mustot a kukoricaolajjal együtt felforraljuk, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát és gyorsan kevergetve sűrű péppé főzzük. Kihűtjük, evőkanállal galuskákat formázunk belőle és a szőlő mellé, a sűrűre beforralt musttal körítve tálaljuk.