A kávé hatásai


A kávé hatásai

A kávé fiziológiai hatású fő alkotóeleme a koffein. Ez egy fehér, enyhén keserű, kristályszerű por.

A koffein mértékletes fogyasztás esetén növeli a teljesítőképességet és frissességet, éberséget biztosít számunkra, a ritkán, alkalmanként kávézóknál pedig fokozza az anyagcserét.

Kávéfogyasztást követően fokozódik a szívműködés, ezáltal nő a pulzusszám és emelkedik a vérnyomásunk (1-3 óra alatt átlagosan 5-10%-kal). A koffein ezenfelül vizelethajtó hatású, mert tágítja a veseereket, a víz és bizonyos ionok visszaszívódását viszont gátolja.

Nemcsak a kávé tartalmaz koffeint, hanem olyan növényi eredetű termékek is, mint a fekete tea, a kakaó és a csokoládé stb. A jó minőségű kávéfajták koffeintartalma 1-1,5% között van.

Forrás:
www.gasztromanko.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,535 Kategória: Italok » Kávé
Előző cikk: A kávé feldolgozása Következő cikk: A kávé története


   








Megjegyzések

Vörös Gyula
szombat, 2012. szeptember 8. 00:54
EGÉSZSÉGES, GANODERMÁS (pecsétviasz-gyógygombás) KÁVÉK az Ön asztalán is..
IGYON NAPONTA LEGALÁBB EGY CSÉSZÉVEL AZ EGÉSZSÉGÉÉRT!

www.KAVEVILAG.net

1. Megszünteti a szövetek elsavasodását - lúgosít.

2. Élénkíti a vérkeringést, méregtelenít.

3. Stimulálja az immunrendszert.

4. Antioxidánsokat tartalmaz, koleszterin csökkentő.

5. Hangulatjavító, stresszoldó hatása van.

6. Emeli az energiaszintet, javítja az állóképességet.

7. Csökkenti a fáradtságérzést.

TÖRZSVÁSÁRLÓI REGISZTRÁCIÓ - www.kavevilag.net/tagsagi_szerzodes - link-re kattintva! -- ÁRKEDVEZMÉNY - (-25%) - EGY DOBOZ PRÓBÁT MEGÉR! - (egy adag kb. 60 Ft. -tól fajtától függően) T.: +36 (20) 382-0028





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: