Töltött sült krumpli


Töltött sült krumpli

Elkészítés:

 

 

Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.

Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.

A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.

A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.

Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.

Salátával kínáljuk !


Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. február 12. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 6,202 Kategória: Receptek
Előző cikk: Atavis et armis református kifőzde - catering Következő cikk: Agyas leves háromszékiesen


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: