Házi Nutella


Házi Nutella

Lehet kenyérre, palacsintába kenni, kekszbe tölteni, kis mascarponéval krémet keverni belőle, vagy csak úgy magában elnyalogatni!

Hozzávalók:

  • 200 g törökmogyoró
  • 190 g porcukor
  • 1/3 bögre nyers, cukrozatlan kakaó (Valhrona)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • 3-4 ek mogyoróolaj (vagy más semleges ízű növényi olaj)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 190 ºC-ra. A mogyorót egy sütőlappal bélelt tepsibe szórtam és a sütőbe toltam. 8 perc elteltével megforgattam és még 6-8 percig sütöttem. Egy idő múlva isteni illat áradt szét a konyhában. (Eddig azt hittem, ezt a fajta mogyorót nem szeretem, de így megsütve….)

A teljesen kihűlt mogyorót egy törülközőre szórtam, és két réteg anyag között dörzsölni kezdtem. Így szépen lejött a barna héja.

A megtisztított mogyorókat aprítógépbe raktam és darálni kezdtem. Sajnos hajlamos felkenődni a gép falára – ezt mindig türelmesen lekapargattam. Egy idő múlva a mogyoró elkezdte a nedvességet és a olajait kiengedni, és jó 5-6 perc kitartó keverés után egy egészen krémes, selymes masszát kaptam.

Ekkor hozzákevertem a cukrot, a kakaót, a vaníliát, a sót és olyan 3 ek olajat – így még egy percig nyomattam a géppel. Ha sűrűnek találjuk, még a maradék egy kanál olajjal lazíthatjuk, én azt már nem raktam bele.

Házi Nutella
Házi Nutella

Forrás:

www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,780 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Házi csoki Következő cikk: Házi Raffaello


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: