Zserbó szaloncukor


Zserbó szaloncukor

Nagyon finom és egyszerű szaloncukor recept, ráadásul egyszerű az elkészítése is, hiszen szinte alig kell hozzá valami.

A recept hozzávalói (5 személyre)

A hozzávalók

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg házi baracklekvár
  • 3 evőkanál porcukor
  • 7 dkg darált kukoricapehely

A bevonáshoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Összekeverjük a diót a lekvárral, majd hozzáadjuk a darált kukoricapelyhet. Kis hengereket formázunk a masszából, és pár percre mélyhűtőbe tesszük.

Felolvasztjuk gőz felett az étcsokoládét, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejszínt, majd a megformázott szaloncukrot bevonjuk a csokoládéval. Ezután hütőbe tesszük dermedni, és máris fogyaszthatjuk.

Érdemes elkészíteni, mert kiváló az íze.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. december 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,436 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Váratlan vendég desszert

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: