Rizi Bizi


Rizi Bizi

Rizi Bizi

Köret féle. Párolt rizs, vajban párolt zöldborsóval, petrezselyemmel díszítve. Több féle módon is készíthető (Pl.: ételízesítővel, csemege kukoricával, fűszerpaprikával, stb.).

Hozzávalók:

  • 2 dl rizs,
  • 5 dkg olaj, vagy valamilyen zsiradék,
  • 4-4,5 dl víz,
  • 25 dkg zöldborsó,
  • 1 csomó petrezselyem zöld,
  • só, bors
  • aki szereti, egy kis fej hagyma

Elkészítés:

Mérj ki 2 dl rizst. Kb 1-2 literes lábosban az olajon pirítsd üvegesre. Egy külön edényben forrald fel a vizet a zöldborsóval.

Ha forr a víz, ráöntjük a rizsre, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet (és ha teszünk bele, akkor az aprózott hagymát). Kis lángon főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.

Pár másodpercig forraljuk, majd lefedjük fedővel és félrehúzzuk.

15-25 perc múlva felemelhetjük a fedőt.

Keverjük jól át. Reszelhetünk bele sajtot is, nagyon finom.

Mielőtt felöntenénk a rizst a forró vízzel, húzzuk félre egy percre. Ha túl forró a rizs, kifut a lábosból.

Csak "A" minőségű rizst használjunk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,957 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Rántott sajt Következő cikk: Rostélyos hagyma


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: