Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd új fokhagyma
- 1 púpozott tk magos mustár
- 2 tk paprikakrém (legjobb a házi)
- 2 tk citromlé
- 2 ek fűszeres olaj (nálam most chilis volt, marad máskor is)
- frissen őrölt bors
- tengeri só
Elkészítése:
A cukkinit apró kockákra vágom és megpárolom a fűszeres olajon, közben megsózom. Ezalatt apróra vágom a hagymát és áttöröm a fokhagymát, félreteszem. A megpuhult cukkinit botmixerrel összetöröm, de nem baj ha maradnak benne nagyobb darabkák. Hozzáadom a hagymát, a mustárt, a citromlevet, a paprikakrémet és borsozom. Máskor szívesen vágnék bele egy csokor petrezselymet, most sajnos nem volt itthon. A snidlingem pedig lassan nő, csak a képhez volt elegendő … de az is remekül passzolna a krémhez.
Nem kifejezetten randikaja, de egy jó baráti beszélgetéshez jól passzol. Akár előételként, mártogatósként vagy a főételhez, na meg grillezett húsok mellé.
Forrás:
http://www.sajtkukac.hu/?p=2546