Székely csirkegulyás


Székely csirkegulyás

 

Hozzávalók:  2 kisebb csirke apróléka máj nélkül, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 teáskanál szárított csombor, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vagdaljuk, és az olajon üvegesre sütjük, majd a tűzről félrehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Rádobjuk a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot. Hirtelen, erős lángon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk, beleszórjuk a csombort, és fedő alatt - először a saját levében - pároljuk néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl tejfölt. Ezután készre pároljuk. Időnként megkeverjük. Tálaláskor lelocsoljuk a tetejét a maradék tejföllel, úgy tesszük az asztalra.

Elkészítési ideje:
50 perc


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,250 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Szegény gulyás Következő cikk: Székely lakodalmi tyúkhúsleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: