Mézes krémes


Mézes krémes

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája.

Hozzávalók: 12 főre

  • -mézes lapokhoz
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 ek olvasztott zsír
  • 4 ek olvasztott méz
  • 1 egész tojás (villával felverve)
  • 4 ek tej

-töltelékhez

  • 1/2 l tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • 20 dkg sárgabarack lekvár

-csokoládémázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta készítése:

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni.

A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:

A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük

és megkenjük a lekvárral.

Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Forrás:
http://www.nosalty.hu/


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,107 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mézes franciakrémes Következő cikk: Mézes pöttyöske


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: