Sakk -matt szelet


Sakk -matt szelet

Hozzávalók

A sárga tésztához:

  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • késhegynyi sütőpor

 

A barna tésztához:

  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor

 

A töltelékhez:

  • 30 dkg baracklekvár

 

A csokoládémázhoz:

  • 3 púpozott evőkanál porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg margarin

 

Elkészítése:

A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem, majd hozzáadom a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd egy lyukas fakanállal óvatosan a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe öntöm, majd az előmelegített sütőben közepes lángon (180 fokon, légkeverésesben 165 fokon) 20-25 perc alatt megsütöm (próba!). Amíg sül, a barna tésztát az előzőekhez hasonlóan elkészítem, és azt is megsütöm.

A kész, kihűlt tésztalapokat hosszában pontosan középen kettévágom, majd felváltva, lekvárral összeragasztom. Az így kapott sütemény tetejére kb fél kilós nehezéket teszek, amivel egy óráig lenyomatom.

A nehezéket levéve éles késsel olyan széles szeleteket vágok, mint amilyen magas a barna illetve a sárga piskóta lap (kb 1,5 cm így jön össze a kocka mintázat). Ezeket váltakozva hosszában ismét egymáshoz ragasztom a baracklekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. Nekem 4 rúd jön ki.

A kész rudakat csokimázzal vonom be. A hozzávalókat gőz felett összeolvasztom, fényesre keverem pár csepp citromlével és a kis rudak tetejére öntöm. Az oldalukon eligazítom. Száradás után, (1-2 óra) szeletelhető.



Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. február 5. Szerkesztette: Pintér Lászlóné Erzsi
Nézettség: 1,597 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Sajtkrémmel töltött pogácsa Következő cikk: Sárgabarackos-meggyes süti


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: