Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- tej
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
A mazsolát meleg vízben megmossuk és
lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.
2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.