Túró Rudi őzgerinc


Túró Rudi őzgerinc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük.

A mazsolát meleg vízben megmossuk és

lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk.

2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk.

Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,139 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Túró pöttyök Következő cikk: Túró Rudi torta

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: