Ribiszkedzsem


Ribiszkedzsem

Hozzávalók:

  • 2 kg ribiszke
  • 2 tasak Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
  • 400 g nádcukor
  • 300 ml Sangria
  • 2 tk vaníliaesszencia
  • 1 db tonkabab

Elkészítés:

A ribiszkét megmostam, leszemeztem, egy fazékba szórtam. Hozzáadtam a zselésítőt, összekevertem, majd a cukrot, a vaníliát és a Sangriát tettem bele, belereszeltem a tonkababot is. Feltettem a tűzre, közepes hőmérsékleten főztem 30 percet, aztán azonnal kis üvegekbe töltöttem.

 

Forrás: www.makkakonyha.com

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,585 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Rétesalma-birsalma dzsem Következő cikk: Szilvalekvár


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: