Bors


Bors

A feketebors a növény éretlenül szedett,, szárított termése. A fehérbors az érett termés, héj nélkül.

Étvágygerjesztõ, de a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. Inkább borsikafüvet használjunk helyette.

Baktériumölõ, így tartósításra is alkalmas. Vizelethajtó, felfúvódást szüntet. Jó székrekedés, émelygés, szédülés és izületi gyulladás ellen.

Torokfájás, hurut ellen 1/8-ad kávéskanál borsot mézzel összekeverünk, és megesszük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. november 29. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,239 Kategória: Gyógynövények » Fűszernövények
Előző cikk: Borókabogyó Következő cikk: Borsikafű


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: