Napraforgóméz


Napraforgóméz

A legmagasabb savassággal rendelkező mézfajta – savtúltengésben szenvedők ne fogyasszák! A gyorsan kristályosodó méz fajtamézként ritkán kerül forgalomba, azonban a vegyes virágmézek gyakori összetevője. Minden mézédessége ellenére kesernyés-savanykás ízű méz.

Így használd a konyhában: Jól színezi az ételt, amibe belekerül, ezért a mézeskalács-készítők előszeretettel használják, de színezőanyag-tartalma miatt az élelmiszeripar is kedveli. Elsősorban sütéshez-főzéshez ajánlott.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2010. december 30. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 860 Kategória: Gyógynövények » Méz
Előző cikk: Mi az apiterápia? Következő cikk: Narancsvirágméz


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: