Sport szelet


Sport szelet

Hozzávalók 10 főre

  • 1/2 kg háztartási keksz
  • 250 g vaj
  • 2 dl tej
  • 200 g nádcukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 20 ml rumaroma
  • 1/2 vaníliarúd, porítva

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat.
  2. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
  3. A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
  5. A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
  6. Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.

 

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,548 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Somlói galuska Következő cikk: Sport szelet


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: