Hozzávalók:
- 10 db Zabfalatok keksz (vagy bármi más ‘digestive’ jellegű)
- 50 g vaj
- 3 banán (ebből egy a díszítéshez kell)
- 1,5 dl tejszín
- 400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt)
- 120 g porcukor
- 230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos)
Elkészítése:
A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából összeállt. A 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomogattam – ehhez egy bevizezett aljú poharat szoktam igénybe venni, így szép egyenletes lesz.
A két banánt és az összes többi hozzávalót összeturmixoltam és a fagyigépbe tettem.
A kész fagylaltmasszát a tortaformába öntöttem és az egészet folpackkal lezárva a mélyhűtőbe küldtem.
Érdemes úgy 10-15 perccel a tálalás előtt kivenni, hogy szépen lehessen szeletelni. A tetejét a vékonyra szelt banánnal díszítettem.
Forrás:
www.sajtkukac.hu