Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake


Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake

Hozzávalók:

  • 10 db Zabfalatok keksz (vagy bármi más ‘digestive’ jellegű)
  • 50 g vaj
  • 3 banán (ebből egy a díszítéshez kell)
  • 1,5 dl tejszín
  • 400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt)
  • 120 g porcukor
  • 230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos)

Elkészítése:

A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából összeállt. A 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomogattam – ehhez egy bevizezett aljú poharat szoktam igénybe venni, így szép egyenletes lesz.

A két banánt és az összes többi hozzávalót összeturmixoltam és a fagyigépbe tettem.

A kész fagylaltmasszát a tortaformába öntöttem és az egészet folpackkal lezárva a mélyhűtőbe küldtem.

Érdemes úgy 10-15 perccel a tálalás előtt kivenni, hogy szépen lehessen szeletelni. A tetejét a vékonyra szelt banánnal díszítettem.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 931 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Jeges málnahab pisztáciás keksszel Következő cikk: Kakaós rumos szelet (Sport szelet)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: