Törökméz


Törökméz

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg méz,
  • 30 dkg cukor,
  • két evőkanál víz,
  • egy tojásfehérje.

Elkészítés:

A cukrot benedvesítem a mézzel, belekeverem a mézet, és felteszem főni. Miután elolvadt a cukor, tíz percig hagyom, hogy forrjon. Közben megpirítom, és apróbb darabokra vágom a mandulát. Ha letelt a tíz perc, félrehúzom az edényt, és körülbelül egy percig hűlni hagyom. Ealatt kemény habbá verem a tojásfehérjét, majd a forró mézes-cukros keveréket állandó keverés közben hozzáöntöm a habhoz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és beteszem a hűtőbe. Ha hideg, éles késsel szeletelem.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,536 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Töltött alma Következő cikk: Túró Rudi


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: