Halva


Halva

Hozzávalók:

  • 25 dkg búzadara,
  • 1 vizespohár (200 ml) olívaolaj,
  • 1 csésze tört vagy apróra vágott dió,

Szirup:

  • 4 pohár víz,
  • 2 pohár cukor,
  • 1 darabka fahéj.

Elkészítés:

Szirup:

  • 4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal. 
  • Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.

Az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát.

Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon.

Mikor már kezd sűrűsödni hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk amíg jól elválik a lábos szélétől.

Magas torta vagy kuglófformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.

Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.

A masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,805 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Gyümölcskrém formában Következő cikk: Házi csoki


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: