Hozzávalók:
- 25 dkg búzadara,
- 1 vizespohár (200 ml) olívaolaj,
- 1 csésze tört vagy apróra vágott dió,
Szirup:
- 4 pohár víz,
- 2 pohár cukor,
- 1 darabka fahéj.
Elkészítés:
Szirup:
- 4 pohár vizet összefőzünk 2 pohár cukorral és egy darabka fahéjjal.
- Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
Az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát.
Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon.
Mikor már kezd sűrűsödni hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk amíg jól elválik a lábos szélétől.
Magas torta vagy kuglófformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.
Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.
A masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.