Ropogós mézes


Ropogós mézes

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz vagy babapiskóta,
  • 15 dkg csokoládé,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 evőkanál méz,
  • a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy.

A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk. A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,127 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Rizses csokigolyó Következő cikk: Ropogós, mentás csokitallérok


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: