Csokoládé mousse


Csokoládé mousse

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládéreszelék
  • gyümölcs

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáit 2 kanál cukorral habosra, a fehérjéket pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A csokoládékat felolvasztjuk és a tojássárgákhoz keverjük, majd hozzávegyítjük a kemény habbá vert tejszínt (ez utóbbiból hagyjunk egy keveset, amit a poharak aljába rakunk, hogy szebben mutasson). Az egészet könnyedén hozzákeverjük a

tojásfehérje-habhoz.

A masszát beleöntjük a tejszínhabos poharakba. A tetejét tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel és gyümölccsel díszítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,581 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Csokoládé kocka Következő cikk: Csokoládéba mártott szárított gyümölcsök

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: