Libatepertő házilag


Libatepertő házilag

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös libaháj
  • víz
  • fokhagyma
  • tej

Elkészítés:

A gondosan megtisztított hájat felkockázom, s beleteszem egy magasfalú edénybe, öntök rá kevés vizet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett elkezdem a zsírt kiolvasztani.

Egy idő után a felesleges zsírt lemerem róla, s tovább sütöm, de most már gyakrabban ránézek, s megkavarom, nehogy odakapjon. Öntök rá egy kevés tejet is, s szórok rá sót.

Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá néhány szelet fokhagymát, újabb keverés, majd egy szitán átöntöm a megmaradt tepertőt (sajnos nem lesz sok) és a zsírt. A zsírt kiteszem hűlni, a tepertőt pedig egy tálba öntöm. (Van aki préseli, papírra teszi, szerintem ennyi zsír kell a tepertőbe, különben túl száraz lesz.)

A zsír kiváló zsíros kenyérhez hagymával, valamint sütéshez. A tepertőt zsírral megkent fehérkenyérrel, lila- vagy újhagymával (esetleg mindkettővel), paprikával, paradicsommal fogyasztjuk, kovászos vagy ecetes uborka is passzol hozzá. Kiváló csemege, akár előételnek, akár vacsorának. Jó kis vörösbor még élvezetesebbé teszi.

Forrás: www.mindmegette.com 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. augusztus 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,171 Kategória: Receptek » Hidegkonyha
Előző cikk: Libamájas krém Következő cikk: Magyaros pástétom


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: