Pizza a la "TARÁNY"


Pizza a la "TARÁNY"

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • pici vegeta (ízlés szerint)

Rátét:

  • 1/2 kg gomba szeletelve
  • 20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva
  • vegeta ízlés szerint
  • pici bors
  • csipetnyi chili (erős paprika)
  • oregano
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3-4 kisdoboz sűrített paradicsom

Az élesztőt a cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojást és az olajat összedolgozzuk kb. 1 dl vízzel a kelesztéshez. Az olajjal kikent edényben 40-50 percig kelesztjük, majd megfelelő adagokra osztjuk, és így langyos sütőben még 15 percig kelesztjük. Kelesztés után kinyújtjuk, majd rákenjük a

tölteléket, s megszórjuk reszelt sajttal. Az így előkészített pizza-lapot előmelegített sütőben fölülről süssük meg. A rátéthez valókat kb. 2dl borban (száraz fehérborban) megpároljuk. Párolás után a lé nagyját leöntjük, s utána 3-4 kisdoboz sűrített paradicsommal összekeverjük, amihez adhatunk egy kis ketchupot is.

10dkg juhtúrót kb. 1 kis pohár tejföllel kikeverni, fűszerezni (só, fehérbors, és valamilyen hozzá illő zöldfűszer (pl. kakukkfű, bár nem tudom az mennyire illik hozzá). Ezt ráteríteni a már kissé elősütött pizzatésztára, rá jó sok póréhagymakarikát szórni, ezt vékony bacon szalonna szeletekkel díszíteni (esetleg sonkával). Meg is lehet sajtozni egy kicsit.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 698 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Pita Következő cikk: Pizza tészta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: