Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal


Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal

Ez egy isteni krémleves! A karfiol, a koriander, és a lazac nagyon jól kiegészítik egymást. Az ötletes tálalás pedig igazán fejedelmi fogássá teheti ezt a levest. Ön is próbálja ki!

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók (6 adagra)

A krémleveshez:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g vöröshagyma
  • 500 g karfiol
  • 450 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fehér bors
  • olívaolaj

A díszítéshez:

  • füstölt lazac
  • korianderzöld

Elkészítés

  1. A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
  3. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
  4. Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk - Robochef ™.
  5. Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a tányér közepére halmozzuk.
  6. Az elkészült levest a lazachalom köré szedjük, úgy hogy annak teteje kibukjon a levesből. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 803 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Korhely halászlé Következő cikk: Korpa-cibereleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: