Ez egy isteni krémleves! A karfiol, a koriander, és a lazac nagyon jól kiegészítik egymást. Az ötletes tálalás pedig igazán fejedelmi fogássá teheti ezt a levest. Ön is próbálja ki!
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók (6 adagra)
A krémleveshez:
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g vöröshagyma
- 500 g karfiol
- 450 ml tejszín
- 100 ml tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fehér bors
- olívaolaj
A díszítéshez:
- füstölt lazac
- korianderzöld
Elkészítés
- A nagyobb kockára vágott vöröshagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Néhány gerezd fokhagymát is vágunk bele.
- A karfiolt rózsáira szedjük, feldaraboljuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul.
- Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy az alapanyagokat ellepje. Ezután lefedve, közepes hőfokon puhára főzzük a karfiolt.
- Miután körülbelül 20-25 perc alatt a karfiol puhára főtt, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, ráforralunk, és az egészet simára turmixoljuk - Robochef ™.
- Tálaláshoz a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és a tányér közepére halmozzuk.
- Az elkészült levest a lazachalom köré szedjük, úgy hogy annak teteje kibukjon a levesből. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.