Korhely halászlé


Korhely halászlé

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1,5 kg-os ponty,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 zöldpaprika,
  • 1 paradicsom,
  • fél citrom,
  • 1 dl tejföl,
  • só,
  • őrölt tárkony,
  • pirospaprika,
  • fehér bors,
  • babérlevél,
  • 1 halászlé kocka,
  • 1 dl száraz fehér bor.

Elkészítés:

Elkészítése: A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk. Tálalás: Aki szereti, szélesmetéltet adhat mellé. Friss fehérkenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,571 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Könnyű nyári zöldségleves (videó) Következő cikk: Korianderes karfiolkrémleves füstölt lazaccal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: