Erdélyi raguleves


Erdélyi raguleves

Az erdélyi raguleveshez egy csirkeaprólékot egy liter hideg vízzel leöntünk, és 1-1 megtisztított, esetleg hosszában félbevágott sárga- meg fehérrépával, sóval, 4 szem borssal, 2-3 babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Egy evőkanál lisztet öt deka vajon éppen csak megpezsegtetünk, és két deci hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele. Két deci tejfölt egy másik evőkanál liszttel simára keverünk, és tésztaszűrőn keresztül, állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Egy kevés citromlével kissé savanyítjuk, és 3-4 perces forralás után már tálalhatjuk ezt a bársonyosan sima, pikáns levest.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 2,117 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Erdélyi leves Következő cikk: Erdélyi román csorba


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: