Kaporleves borjúhússal


Kaporleves borjúhússal

Hozzávalók: 30 dkg borjúhús, 1 kg borjúcsont, 10 szál kapor, 4 tojássárgája, 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tejszín vagy 2 dl tejföl, 3 zsömle, só, bors

Elkészítése: A borjúhúst és a csontot 2 liter vízben megfőzzük, leszűrjük, sóval, borssal ízesítjük.

A kaprot megmossuk, apróra összevagdaljuk, vajból, lisztből készült rántásban néhány percig fonnyasztjuk, majd feleresztjük a hús levével.

Tálaláskor a tojássárgáját tejszínnel vagy tejföllel elhabarjuk, és a forró leveshez öntjük. A húst apróbb kockára vágva ugyancsak visszatesszük a levesbe tálalás előtt, s meglobbantjuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 670 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Jókai-bableves Következő cikk: Kölesleves ürühússal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: