Hozzávalók:
- ¾bögre liszt (≈90 g)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- ½ tk só
- ¼tk őrölt szerecsendió
- 3 tojás
- 1 bögre nádcukor (190 g)
- 2/3 bögre sütőtökpüré (170g)
- 3-4 ek mák (darálatlan)
- némi porcukor
- 250 g mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- néhány csepp narancsolaj
Elkészítése:
A lisztet összekevertem a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a sütőtökpürét is. Óvatosan beleforgattam a lisztes keveréket és a mákot is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát.
180ºC-ra előmelegített sütőbe toltam ahol 12-14 perc alatt sült készre.
Még melegen feltekertem és hűlni hagytam.
A töltelékhez a mascarponét kikevertem a narancshéjjal és a narancsolajjal, a kihűlt piskótára kentem, újból feltekertem és porcukorral leszórtam.
Forrás:
www.sajtkukac.hu