Nagyon finom, ráadásul tojásallergiások is fogyaszthatják.
Hozzávalók 5 személyre:
- 40 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1.5 csomag vaniíiás pudingpor ( 6 kanál cukor, 0,5 l tej)
- 4 dl kávé
- 0.5 dl rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habpor
- 3 dl tej
- kakaópor
Elkészítés
A pudingot, a cukrot és a tejet felfőzzük, majd félretesszük hűlni. A habport keményre verjük a tejjel, a mascarponét kikeverjük a kihűlt pudinggal, majd belekeverjük a tejszínbe. A babapiskótát belemártjuk a kávé, rum és vaníliás cukor keverékébe, majd egy 20x33 cm-es üvegtálba sorba rakjuk a piskótákat. Ezután megkenjük őket a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd újabb sor babapiskóta, krém és kakaópor kerül az előzőre. Ebből az adagból 2 sor lesz. Pár órára hűtőbe tesszük.