Hulala-szelet


Hulala-szelet

Hozzávalók

Tésztalap

  • 10 tojás
  • 10 kanál porcukor
  • 7 kanál enyhén púpozott liszt
  • 3 kanál kakó
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Barna krém

  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3 dl tej
  • 1/2 l Hulala tejszín
  • 5 kanál porcukor
  • 3 kanál kakó

Fehér krém

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 5 kanál porcukor
  • 1/2 Hulala tejszín

Csokimáz

  • 2 db étcsokoládé
  • 10 kanál olaj

Elkészítés

Tésztalap

10 tojásfehérjét 10 kanál porcukorral habosra keverünk.

10 tojássárgáját 7 kanál enyhénpúpozott lisztet, 3 kanál kakót, 1 kávéskanál szódabikarbónát összekeverünk és hozzáadjuk a felvert habhoz.

A masszát kettőbe osztjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 2 adagban megsütjük.

Barna krém

A pudingot tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, a porcukrot és a kakaót. Nagyon kemény habosra keverjük.

Fehér krém

A pudingot tejben porcukorral megfőzzük. Kihűlés után a tejszínt a pudinggal kemény habosra keverjük.

Összeállítás

A krémet a következő képpen kenjük a tésztára: egy réteg barna, majd egy réteg fehér krém, amíg el nem fogy. Ezután a másik lapot a tetejére tesszük.

Megjegyzés: a pudingot meg lehet főzni egyben, majd kettéválasztani és az egyik adagból elkészíteni a barna krémet.

Csokimáz

2 db étcsokoládét 10 kanál olajjal lassan felmelegítjük, majd a tészta tetejére kenjük.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,305 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Hólabda Következő cikk: Húsvéti citromtorta

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: