Mézes Rákóczi túrós


Mézes Rákóczi túrós

Hozzávalók

Tészta

  • 7 dkg porcukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg margarin + a tepsi kenéséhez
  • 30 dkg liszt
  • fél dl tejföl

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál akácméz
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hab

  • 6 tojásfehérje
  • 13 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés

Gyúrj sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztből és a tejfölből. Ha kész, nyújtófával nyújts belőle lapot. Kenj ki egy tepsit margarinnal, ebbe fektesd a tésztalapot.

Keverd össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Simítsd el a tészta tetején, és tedd forró (kb. 180-200 Celsius-fokos) sütőbe.

Verj kemény habot a tojásfehérjékből és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12-13 perc múlva), vedd ki a sütőből, tedd rá a kemény habot - jó vastagon.

Tedd vissza a sütőbe, és addig süsd, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul.

Porcukorral meghintve, hidegen tálald.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,247 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mézes pöttyöske Következő cikk: Mézes túrótorta

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: