Fahéjas trüffel torta sütés nélkül


Fahéjas trüffel torta sütés nélkül

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg darált keksz (háztartási)
  • 12 dkg Rama margarin
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
A trüffelhez:
  • 20 dkg tejcsoki (én 10-10 dkg ét- és tejcsokit használtam)
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 dkg Rama margarin
  • őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, és sima masszává gyúrjuk.

Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra).

Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletre hűl.

Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Legalább 4 órára (jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 969 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Epres túrótorta csokival Következő cikk: Fahéjas-szegfűszeges brownie

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: