Diós havas háztető


Diós havas háztető

Hozzávalók:

A piskótatésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum
  • 1 dl meleg víz

A fehér krémhez:

  • 10 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz:

  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Mikor kihűlt, 3 részre vágjuk úgy, hogy a középső szélesebb legyen egy kicsit.

A darált kekszet leöntjük a meleg vízzel,

hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a rumot, és jól összekeverjük - ez lesz a töltelék.

A fehér krém hozzávalóit jól kikeverjük és megkenjük vele a piskótalapok tetejét. A középső, szélesebb piskótalapra rákenjük a tölteléket, erre ráborítjuk egymással szembe a másik 2 piskótalapot úgy, hogy háztető formát kapjunk.

A csokimáz hozzávalóit összekeverjük, picit megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tésztát. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,079 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Diós béles Következő cikk: Diós kalács másképp

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: