Hozzávalók:
A piskótatésztához:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál kristálycukor
- sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg Rama margarin
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dl rum
- 1 dl meleg víz
A fehér krémhez:
- 10 dkg Rama margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:
- 10 dkg Rama margarin
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Mikor kihűlt, 3 részre vágjuk úgy, hogy a középső szélesebb legyen egy kicsit.
A darált kekszet leöntjük a meleg vízzel,
hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a rumot, és jól összekeverjük - ez lesz a töltelék.
A fehér krém hozzávalóit jól kikeverjük és megkenjük vele a piskótalapok tetejét. A középső, szélesebb piskótalapra rákenjük a tölteléket, erre ráborítjuk egymással szembe a másik 2 piskótalapot úgy, hogy háztető formát kapjunk.
A csokimáz hozzávalóit összekeverjük, picit megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tésztát. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel.