hozzávalók 4 főre
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- kevés tej
- 1/2 rumaroma (12,5 g)
- 3 ek kakaópor (nem cukrozott)
- 1 mandulaaroma
- 1 tortabevonó
- 3 ek napraforgó olaj
elkészítés
- A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk.
- A tésztát két egyenlő részre vesszük.
- Az egyik felébe 3 ek kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk.
- A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.
- Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
- Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
- Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokiv és 3 ek olaj keverékével vonjuk be.
- Hűtőben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.
Köszönöm a receptet!
Ez nekem való, egyszerű édesség, mert nem kell sütni. Hamarosan elkészítem.
Tóth Balázs