Nagyszentmiklósi bárányüstöny, zöldelény szömörcsöggel


Nagyszentmiklósi bárányüstöny, zöldelény szömörcsöggel

Hozzávalók:

  • hun áldosgyöket, 
  • só, 
  • kockára vágott bárányhús, 
  • sáfránygyömbér, 
  • vöröshagyma, 
  • méz, 
  • tejföl, 
  • friss gyömbér, 
  • vöröshagyma, 
  • méz, 
  • tejföl, 
  • friss gyömbér, 
  • vörösbor, 
  • spenót, 
  • káposzta, 
  • fokhagyma, 
  • erdei gomba, 
  • citromlé, 
  • uborka, 
  • reszelt citromhéj, 
  • sárgarépa, 
  • reszelt dió, 
  • liszt, 
  • tojás, 
  • som.

A káposztát, a spenótot, az uborkát és a sárgarépát külön megfőzzük, majd pürésítjük. Liszttel és tojással összegyúrva szömörcsögöket formálunk belőle. Tálalás előtt megszórjuk friss, vágott tárkonynal.

Díszítés: sárga bársonyvirág és fehér virág.

Uralkodó ízirány: tárkonyos-fokhagymás, édes-savanykás.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. december 20.
Nézettség: 1,860 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Munkácsi erdei gombaüstöny Következő cikk: Pozsonyi kecsegeüstöny


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: