Hozzávalók:
- hun áldosgyöket,
- só,
- kockára vágott bárányhús,
- sáfránygyömbér,
- vöröshagyma,
- méz,
- tejföl,
- friss gyömbér,
- vöröshagyma,
- méz,
- tejföl,
- friss gyömbér,
- vörösbor,
- spenót,
- káposzta,
- fokhagyma,
- erdei gomba,
- citromlé,
- uborka,
- reszelt citromhéj,
- sárgarépa,
- reszelt dió,
- liszt,
- tojás,
- som.
A káposztát, a spenótot, az uborkát és a sárgarépát külön megfőzzük, majd pürésítjük. Liszttel és tojással összegyúrva szömörcsögöket formálunk belőle. Tálalás előtt megszórjuk friss, vágott tárkonynal.
Díszítés: sárga bársonyvirág és fehér virág.
Uralkodó ízirány: tárkonyos-fokhagymás, édes-savanykás.