Hozzávalók 4 személyre:
- 4 libacomb,
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej vörös káposzta,
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál száraz vörösbor,
- 2 alma
- 2 evőkanál ribizli dzsem,
- 3 evőkanál cukor,
- só, bors, szegfűszeg.
Elkészítés: A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. A kisült zsiradékot közben leszedjük és áttesszük egy nagy serpenyőbe. Ezen üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát is. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a ribizli dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.